DEFINICIÓ DE JOC NET SEGONS EL CODI D’ÈTICA ESPORTIVA

 

Salutació dels equips i àrbitres abans d'un partit de futbol

Salutació dels equips i àrbitres abans d’un partit de futbol

 

DEFINICIÓ DE “JOC NET” SEGONS EL CODI D’ÈTICA ESPORTIVA DEL CONSELL D’EUROPA APROVAT PEL CONSELL DE MINISTRES DELS ESTATS MEMBRES EL 24 DE SETEMBRE DE 1992

 

El “joc net” significa molt més que el simple respecte de les normes i recollirà els conceptes: d’amistat, de respecte a l’adversari i d’esperit esportiu. És més que un comportament, és una forma de pensar. El concepte s’amplia a la lluita contra les trampes, contra l’art d’enganyar sense vulnerar les normes, contra el dopatge, la violència física i verbal, la desigualtat d’oportunitats, l’excessiva comercialització i la corrupció.

El “joc net” és un concepte positiu. El Codi considera l’esport com una activitat sociocultural que enriqueix la societat i l’amistat entre les nacions, i que sempre es practica amb lleialtat. L’esport és considerat per si mateix com una activitat que, si s’exerceix amb lleialtat, permet a la persona conèixer-se, expressar-se i realitzar-se millor; desenvolupar-se, adquirir coneixements pràctics i demostrar les seves capacitats; l’esport fa possible la interacció social, fa gaudir i aporta benestar i salut. L’esport, amb una extensa xarxa de clubs i afeccionats, ofereix l’ocasió de participar i d’assumir responsabilitats socials. A més, la participació responsable en determinades activitats pot ajudar al desenvolupament de la sensibilitat respecte al medi ambient.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *