JOC NET ESPORT AMB HELDER MOYA JARDIM

 

Helder Moya Jardim

Helder Moya Jardim

 HELDER MOYA JARDIM

Periodista i desde fa 7 temporades Cap de Premsa del CF Pobla de Mafumet

Què és per tu el joc net?

Per mi el joc net és la puresa en l’esport, tant dins com fora del terreny de joc, de la pista o del recinte on es practiqui l’esport. És aquella puresa que per exemple, amb 4 anys, jugant a futbol al pati de la teva escola et fa veure que jugar a pilota només són gols, sense aplicar cap tipus de males arts, ni llençar-te a la piscina, ni insultar al rival o qualsevol conducta antiesportiva. Un joc, pur.

Creus que en l’esport hi ha joc net?

Complicada resposta. L’esport d’èlit que arrosega moltes masses i interessos ha perdut aquella puresa, i en conseqüència el joc net ha quedat mermat. Em dol que molts esports estiguin tacats. Quan veus que en determinades disciplines que tots coneixem molts d’aquests esportistes anaven dopats fins dalt sens fàstic. I saps què? Als mitjans de comunicació no ens queda més remei de fer-nos ressó, i parlem hores i hores dels ‘no practicants del joc net’ oblidant-nos dels que porten el joc net per bandera. Però l’actualitat és la que mana.

Canviaries alguna cosa perquè hi hagués més joc net?

 Els petits canvis són poderosos, oi? La clau està en els més petits, sigui quina sigui la disciplina o l’esport que practiquen cal conscienciar-los de que el joc net és capdal per entendre l’esport i la vida. En aquestes edats els més menuts són com esponjes, per tant cal que es mentalitzin que el joc net els portarà lluny, independentment de si són primers, segons o penúltims. I que tot allò relacionat amb les ‘males arts’ els serà, més tard o més aviar perjudicial.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *